Sabtu, 18 September 2010

Di Persimpangan Dilema..

Serba salah aku jadinya bila mana member baik aku mintak aku tolong war-warkan rumah beliau yang ingin dijualnya. Memang pada mulanya aku cuba nak elak daripada promote rumah-rumah untuk dijual sebab blog aku ni sebenarnya aku khaskan untuk tips & pendapat aku tentang pelaburan hartanah tetapi mengenangkan tak nak dianggap sombong, maka terpaksa jugalah aku sampaikan apa yang dihajati oleh kawan aku ni. Harap-harap inilah promosi terakhir yang aku buat supaya aku tak dianggap seperti 'sambil menyelam minum air', dok makan komisyen dari hasil jualan rumah. So, bagi yang berminat dengan rumah member aku ni, silalah e-mail kat aku at bfe291@gmail.com supaya aku boleh bagi contact number member aku ni dengan harapan korang boleh deal terus dengan mamat ni. Oh lupa pulak, details of the apartment are as follows :

  • Lokasi : Flat 2 bilik kat Seksyen 20, Shah Alam (598 sqft) 
  • Harga : RM68K  
  • Penyewa : Family melayu 
  • Kadar Sewa : RM400.00 
  • Instalment : RM310.00 (anggaran untuk loan sebanyak RM61.2K * 30 tahun * 4.5%)
Akhir kata sorry for publishing this entry.. sob sob sob

8 ulasan:

  1. broo...
    aku suka ayat ko yg berhemah...promote umah tu....ha3x
    bugee.........

    BalasPadam
  2. abangensem beli jela..hehe

    BalasPadam
  3. hajat hati mmg nak beli tapi harga yang aku tawarkan dia tak boleh nak bagi, akhirnya terpaksa la aku gigit jari.. huhu

    BalasPadam
  4. 2 tahun dulu masa saya recce area tu dlm RM65K.

    BalasPadam
  5. rumah tu dah sedia dengan penyewa sekali wahai abang ensem?

    BalasPadam
  6. kalau saya yg berumur 24 tahun dengan gaji >1k ni nak beli boleh ke? 30 tahun tak lama ke?

    BalasPadam