Rabu, 11 Ogos 2010

Entri Malam Esok Nak Puasa

Terkedu aku beb bila hari ahad yang lepas aku ditegur oleh salah sorang reader blog aku, Brader Nija masa aku tengah usha-usha rumah kat Pameran Hartanah PKNS. Aku ingat bila aku letak gambar dari pandangan sisi, takde sape la yang cam aku rerupanya ada gak yang perasan brader montel yang perasan ensem ni.. hehe. Anyhow, as usual aku bukannya jenis yang nyombong atau berlagak, so korang tak yah risau la sebab for sure aku akan layan korang punya walaupun sifat malu memang menebal dalam diri aku. Cuma yang aku agak segan dengan Brader tu ialah tentang dress code aku bila gi berjalan. Track suit and jersey dah jadi trade mark aku semenjak zaman bujang lagi. Tak kira la samaada gi SACC Mall ke atau pun Pyramid, aku tak reti sangat nak pakai cantik-cantik. Lagipun aku berpegang pada kata-kata member aku "kalau muka ko dah ensem, pakai apa pun nampak cantik".

Lama jugak la aku nyembang dengan Brader macho tu, siap dia bagitau aku tentang new project (office suite) yang tengah buat kat area Shah Alam ni. Katanya starting price untuk suite tu bermula dari RM160K je. Okla tapi buat masa ni aku dah stop nak membeli property sebab aku tengah simpan duit untuk borong rumah bila property bubble kat Malaysia ni meletup nanti. Bila bubble ni nak meletup, wallahualam hanya Tuhan je yang tau cuma aku standby je dari sekarang. Buat korang yang nak start invest, jangan pulak korang takut bila dengar statement aku ni. Yang penting korang buat dulu 4 step yang aku ceritakan dalam entri bulan Jun aku yang lepas, sure korang selamat punya sebab itu antara cara aku nak determine property yang below market value. As for now, sekali lagi aku nak ingatkan kalau terserempak dengan aku jangan malu-malu tegur aku especially buat awek-awek cun yang ada kat luar sana (gatal jugak aku ni ye).

Akhir bicara "Selamat Menyambut Kedatangan Ramadhan, Moga Ibadat Korang Akan Diberkati".

11 ulasan:

  1. 50 - 50 gak nak tegur tu
    almaklumlah x dek misai, - 10 tahun: gaya... mutu... samy :)
    sambung citer kat fesbuk bro!

    Nija

    BalasPadam
  2. haha, bila tah nk pull tea session sama ensem...

    BalasPadam
  3. aku pun rasa2 dah dekat "property bubble" kat Malaysia nie..... maybe dlam pusingan krisis kewangan yg seterus nya (dlm 6-8tahun lagi kot) ..... :-aLCapone-

    BalasPadam
  4. ofis suite tu avenue crest, batu 3 ke? -metal-

    BalasPadam
  5. yup

    sales/marketing team really aggressive onsite

    Nija

    BalasPadam
  6. sam brunsOgos 11, 2010

    kalau tak silap aku si Nija ni OKSA (orang kaya shah alam)..

    BalasPadam
  7. entry psl lowyer mne boh?lg satu kn kite serentk app loan kt bank...mne2 yg kite riject tue xpe ke?xkna byor?

    BalasPadam
  8. parang : jap lagi ada la entri pasal loyer tu. x pe, tak kena bayor as long as ko tak sign letter offer lagik..

    BalasPadam
  9. property bubble tu ape...penjelasan skit.tq

    BalasPadam
  10. property bubble ni affect harga tanah x?

    BalasPadam